8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart 1857 yılında tekstil fabrikasında başlattıkları grev de çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi. 40.000 kadın işçi ABD’nin New York kentinde dokuma fabrikasında daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve gittiler. Grev sırasında polis işçi kadınları fabrikaya kilitledi ve fabrikada yangın çıktı. Kadın işçilerden 129’u içeride yangında can verdi.
O günden bugüne yangında can veren kadın işçilerin başlattıkları direniş devam etmektedir. Yanan kadınların bedenleri birer meşale gibi o günden bu güne kadınların ışığı olmuştur. Günümüz Dünya ve Türkiye’sinde kadın mücadelesi daha da güçlenerek, daha da kararlılıkla devam etmektedir. Özgür, eşit ve demokratik taleplerimiz, toplumsal cinsiyet eşitliği, eşit işe eşit ücret talebimiz, şiddete dayalı aile ortamlarının ve eşlerin hala var olması,taciz tecavüz,zorla alıkonulma gibi daha bilmediğimiz birçok şiddete maruz kalan öldürülen kadınları dahası yaşam mücadelesi veren kadınlar olarak,
Ülkemiz ve Ortadoğu başta olmak üzere, Dünya’da ezilen kadınlar için eşit ve özgür yaşam talebimizi savunmaya, mücadele etmeye, bütün kadınlarla birlikte, dayanışma içerisinde eşit bir dünya yaratıncaya kadar kararlılıkla yürüyeceğiz.
Yeşil Sol Parti kadın meclisi olarak bu 8 Mart’ta yerel seçimlere doğru giderken kadın adayların daha fazla sayıda olmasını dilerdik. Toplumda, siyasette, yönetimde eşit olma talebimiz bir haktır. Yeşil sol kadınlar olarak eşit, özgür bir dünya özlemiyle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günün de yanarak can veren 129 işçi kadını, depremde kaybettiğimiz kadınları, mücadele kaybettiğimiz kadınları ve tutsak kadınları saygıyla anıyoruz.
Kadın Yaşam Özgürlük!
Jin Jiyan Azadi!

Bizimle İletişime Geç

Yeşil Sol Parti
web sayfasına hoş geldiniz.
Yeşil Sol Parti'ye destek olmak amacıyla bağışta bulunmak için:
Yeşil Sol Parti
Ziraaat Bankası Mithatpaşa Şb.
Hesap No: 97802160 5001
İban No: TR89 0001 0012 6297 8021 6050 01