HAYVAN HAKLARI MECLİSİMİZ KURULDU

Yeşil Sol Parti Hayvan Hakları Meclisini Kurdu
Siyaset alandaki temelleri 2012 yılına dayanan, “YEŞİL SOL Herkese Lazım” şiarıyla eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele eden Yeşil Sol Parti, yeni kurulan Hayvan Hakları Meclisi ile ekoloji mücadelesini de güçlendirecek.
Sadece insanların değil, doğanın ve hayvanların haklarını da tüm canlılar nezdinde eşit şekilde savunan Yeşil Sol Parti, parti meclislerine bir yenisini ekledi. Emek, Kadın, LGBTİ+, Gençlik Meclislerine Hayvan Haklarını da dahil eden Yeşil Sol Parti, kapitalizm ve endüstriyalizmin yarattığı iklim krizi, gıda krizi ve despotik rejimler karşısında, ekolojik bir yaşam, özgürlükçü, eşitlikçi, dayanışmacı ve demokratik bir toplumun kurulması yolundaki mücadelesini bir alanda daha güçlendirdi.
İnsanın doğanın efendisi değil, uyumlu bir parçası olduğu anlayışıyla dünya üzerindeki yaşamın bir bütün olduğunu savunan Yeşil Sol Parti Hayvan Hakları Meclisi, hayvanların doğanın bir hammadde kaynağı olarak görülmesine son verilmesi ve hayvan haklarının tam olarak tanınması gerekliliğini açıkladı.
Yeşil Sol Parti Hayvan Hakları Meclisi kuruluş açıklamasında şunlara yer verdi: “Hayvanlar da insanlar gibi etiğin ve hukukun kapsamındadır ve insanlar, kendi haklarını savunamayan hayvanların da haklarını savunmakla yükümlüdür. Hayvanlara karşı her türlü şiddet, zulüm ve işkence reddedilmelidir. İnsanlara ahlaki ve hukuki olarak tanınan haklardan hayvanların da yararlanması için mücadele edilmelidir. Yeşil Sol Parti, hayvan haklarının ihlal edilmesine temel sorun olan türcülüğün önüne geçmek, insanın hayvan üzerinde tüm sömürü ve tahakkümünün kaldırılması, hayvanların yaşam hakkının tam savunulması için tüm ilgili kurum ve kişilerle birlikte var gücüyle mücadele edecektir.”

BASIN BİLGİ İÇİN:
hayvanhaklariysp@gmail.com

Hayvan Hakları Meclisi Deklarasyonu

Bizimle İletişime Geç

Yeşil Sol Parti
web sayfasına hoş geldiniz.
Yeşil Sol Parti'ye destek olmak amacıyla bağışta bulunmak için:
Yeşil Sol Parti
Ziraaat Bankası Mithatpaşa Şb.
Hesap No: 97802160 5001
İban No: TR89 0001 0012 6297 8021 6050 01